Inschrijven inleefmomenten

Wil jij echt weten hoe het er in de zorg of in welzijn aan toegaat? Schrijf je dan in op een van onze gratis inleefmomenten. Binnen de kortste keren weet je perfect welke richting jij uitwil!

Wat is een inleefmoment?

Een inleefmoment geeft je de kans om in de instelling van jouw keuze kennis te maken met hoe het er in de zorg of in welzijn aan toegaat. Hoe het inleefmoment concreet verloopt, hangt helemaal af van de instelling, van de diverse mogelijkheden en van jouw vragen. Als je een formulier invult, komt dit terecht bij een lokale verantwoordelijke die samen met jou nakijkt waar je precies naar op zoek bent en hoe dit dan het best kan worden ingekleurd. Het is dus geen band- maar maatwerk. Zo kan je ontdekken welke job of welke soort voorziening jou het beste ligt én of de zorg- en welzijnssector voor jou een goede omgeving is om jezelf te ontplooien.

Nog twijfels? Misschien helpt de getuigenis van Katrien over haar inleefstage.

Je moet wel minstens 16 jaar zijn voor een inleefstage. Jonger en toch al op zoek? Probeer het eens bij Joka (www.jokaweb.be/): zij organiseren kampen en vrijwilligerswerk voor jongeren die in groep ouderen, mensen met een beperking, psychiatrische patiënten of asielzoekers willen helpen.

Als jouw criteria geen concreet aanbod opleveren, kan je mailen naar lon@ikgaervoor.be en kijk ik persoonlijk met jou hoe en waar we toch een inleefmoment kunnen organiseren.

Voor inleeflessen in opleidingsinstellingen is er ook al een (beperkt) aanbod. In de agenda van de website staan ook heel wat openlesdagen en infodagen.

Schrijf je in

Aangezien we veel aanvragen ontvangen en iedereen de kans willen geven een inleefmoment te beleven, vragen we u om per persoon slechts 1 inleefmoment per beroep/interesseveld aan te vragen.